Дигитална Србија

Дигитална Србија

Изабране школe за програм "Подизање капацитета школа за образовање ученика са сметњама у развоју у

Изабране школe за програм "Подизање капацитета школа за образовање ученика са сметњама у развоју у
клик на слику

Škola bez nasilja

Škola bez nasilja
klik na sliku

PROIZVODI ĐAČKE ZADRUGE

PROIZVODI  ĐAČKE ZADRUGE
PROIZVODI ĐAČKE ZADRUGE/ klik na sliku/informacije na telefone škole:011.28.36.769./011.28.36.838

Oct 15, 2012

Okrugli sto na projektu DILS

Okruglom stolu,povodom projekta DILS, u prostorijama OŠ „ Dušan Dugalić“ u Beogradu, organizovanom 10.10.2012. god. sa početkom u 12.00 časova, prisustvovalo je 30 učesnika.
Dr Verica Dikanović iz DZ“Vračar“ G-đa Milena Šćepanović, predsednica Udruženja MNRO Vračar Zamenica predsednice Saveta roditelja škole, g-đa Dijana Grbović,G-đa Pravilović, savetnica iz Školske uprave Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja g-đa Jasmina Nikolić rukovodilac Doma za decu bez roditeljskog staranja „Dragutin Filipović – Jusa“ g-đa Gordana Čalija,defektolog iz razvojne grupe „Lunja“ g-đa Ljubica Rebrača ,defektolog iz OŠ „Miodrag Matić“ g-din Meho Šutković .
Učesnike je uvodnom rečju, pozdravila direktorka škole g-đa Dragica Nedljković. Takođe direktorka se zahvalila svim partnerima na projektu, roditeljima i kolegima iz škole. Pročitala je mejl g-đe Sanje Miloradović, iz DILS-a, koja zbog poslovnih obaveze nije mogla prisustvovati okruglom stolu.
Nakon toga Vojislav Todorović, član školskog DILS tima, je preko power point prezentacije predstavio ciljeve, aktivnosti i rezultate do sada realizovanog projekta.


Zaključak skupa je bio da sistematske podrške na lokalu u oblasti rane intervencije nema , a da je OŠ „Dušan Dugalić“ pokazala projektom da svojim stručnim , prostornim i asistivno- edukativnim resursima može da odgovori na ove potrebe. Takođe su profesionalci iz različitih struka i roditelji, u više izlaganja podvukli, da ovakav vid podrške deci i porodici je neophodan.