Дигитална Србија

Дигитална Србија

Изабране школe за програм "Подизање капацитета школа за образовање ученика са сметњама у развоју у

Изабране школe за програм "Подизање капацитета школа за образовање ученика са сметњама у развоју у
клик на слику

Škola bez nasilja

Škola bez nasilja
klik na sliku

PROIZVODI ĐAČKE ZADRUGE

PROIZVODI  ĐAČKE ZADRUGE
PROIZVODI ĐAČKE ZADRUGE/ klik na sliku/informacije na telefone škole:011.28.36.769./011.28.36.838

May 28, 2014

Pismo zahvalnosti

Pismo zahvalnosti našeg kolege zaposlenima u školi. Na izričitu moblu i insistiranje kolege prenosimo pismo u celini:

HEROJI OŠ „DUŠAN DUGALIĆ“

Drage kolege sa pravom vas nazivam herojima jer vi to i jeste, sa pravom mislim da sam najsrećniji čovek na svetu jer to i jesam, jer iskreni prijatelji kao vi ne mogu se kupiti i to je najveće bogatstvo koje čovek može da ima.

Ponosan sam što radim sa vama, što sam član ovog malog – velikog ali najvećeg srca kolektiva na čelu sa našom direktorkom Dragicom Nedeljković od koje sam imao u ovim najtežim trenutcima za moju porodicu i mene bezuslovnu podršku u svakom smislu.
Tragedija koja je zadesila našu zemlju ne može se opisati rečima, ljudi koji su ostali bez svojih kuća i sve imovine koje su sticali celog života, i na žalost izgubljenih ljudskih života, je najveća tragedija u poslednjih sto godina, ali moj kolektiv nije dozvolio da se to i meni desi.

Tog 16. maja posle 48 časova pljuskova vremenskih nepogoda počela je voda da prodire, ali bukvalno u potocima u moju kuću, evakuisao sam porodicu iz kuće i vratio da se borim da sačuvam ono što sam godinama teškom mukom sticao.

Borio sam se i mislio sam da ću sam uspeti sve da dovedem pod kontrolu, ali ja sam samo čovek i ne mogu sam da se borim protiv prirode.

Prvi pozivi su već usledili od mojih kolega koji su već ponudili svoju pomoć da organizovano dodju da mi pomognu, odbio sam pomoć misleći da ću sam da se izborim sa tim, ali pogrešio sam – nisam uspeo.

Usledio je poziv i direktorke koja je saznala za moju situaciju i to kad više nisam imao snage da se borim, osetila je u mom glasu strah i poznavajući nju ona ništa nije prepuštala slučaju.

Prva interventna jedinica mojih kolega se već za sat vremena našla kod mene, to su bili Saša Todorović i Đorđe Živanović. Akcija spašavanja kuće je bila u toku. Telefon mi se usijao od poziva od ostalih kolega koji su nudili svaku pomoć pa čak i pomoć u smeštaju moje porodice u njihovim kućama i stanovima, ali srećom oni su već bili smešteni na sigurnom mestu.

Uspeli smo da zajedno smirimo situaciju, parketi su izvađeni iz soba i izbačeni napolje, nameštaj je spašen, tri pumpe su upaljene i izbacuju vodu iz kuće ali ona i dalje prodire.

Borimo se satima da to zaustavimo i delimično smo i uspeli.

Ništa ne bih uspeo bez njih, više nisam osećao strah jer sam znao da imam iza sebe prijatelje, kolektiv koji brine za mene i osetio sam veliku sigurnost. Noć je bila bez i malo sna. Sledeće jutro ispred mog dvorišta pojavljuje se i dobro poznata crvena Škoda i iz nje izlaze direktorka, Saša, Goran, Sašenka i Voja i iznose iz gepeka kola pune kese hrane, flaširane vode i sredstva za higijenu i još mnogo toga, ostao sam zatečen, suze su krenule ali sam ih vešto sakrio ispred mojih kolega.

Kiša je stala i krenulo je raščišćavanje po dvorištu i u kući, telefon mi i dalje zvoni po ceo dan, moj kolega Darko zove me po pet puta dnevno da pita za situaciju i pomoć kao i sve ostale kolege iz kolektiva. Neverovatno kakvo jedinstvo mog kolektiva.

Od predsednika našeg sindikata sam obavešten o finansijskoj pomoći koja će mi biti upućena, opet sam ostao bez reči, ali to nije sve – saznajem da kolege sakupljaju novac za saniranje štete u mojoj kući.

Sve me to podseća na onaj slogan iz filma o tri musketara koji glasi: „Svi za jednog, jedan za sve“!!!
Želim od srca da se zahvalim u ime moje porodice i mene celom kolektivu OŠ „Dušan Dugalić“ jer ovo je gest koji ću pamtiti do kraja života i hvala vam što ste mi ponovo vratili osmeh na lice koji i sami zante da je uvek bio prisutan ali u tim teškim trenutcima je na trenutak nestao.

Ovo je kolektiv koji treba da služi za primer svim kolektivima u celoj Srbiji i zapamtite: zajedno smo najjači, neka takvo jedinstvo večno traje.

Hvala vam svima!

Vaš kolega Hani Odeh-Bekić




Rad učenika i nastavnika produženog boravka naše škole u znak zahvalnosti Fondaciji "Ana i Vlade Divac"


Fondacija "Ana i Vlade Divac" u našoj školi

Povodom završetka radova koje je finansirala Fondacija "Ana i Vlade Divac" našu školu su posetili pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja mr Ljubiša Antonijević sa saradnicima, član Veća opštine Vračar Mirjana Hrvaćanin, Milica Paunović iz JKP "Infostan" i naravno - Snežana i Vlade Divac.















May 19, 2014

Nastavak projekta "Razvionica"

U našoj školi je održan treći dan obuke Modula 1, koja se sprovodi u okviru projekta "Razvionica" (Podrška razvoju ljudskog kapitala i istraživanju - opšte obrazovanje i razvoj ljudskog kapitala).








May 17, 2014

Odbrana Šapca

Naš kolega Vojislav Todorović pomaže u odbrani Šapca.

May 16, 2014

Pomoć poplavljenom kolegi

Krizni štab naše škole uputio je mobilni tim da pruži podršku poplavljenom kolegi:










May 6, 2014

Likovni radovi naših učenika u Pedagoškom muzeju

U Pedagoškom muzeju u organizaciji DDB održava se likovna izložba učenika škola za decu sa smetnjama u razvoju.

Predstavljamo Vam radove sa izložbe: